Колико познајете Иран
‎1.‎‎   Ко је био оснивач и вођа Исламске револуције у Ирану? ‎‎2.‎‎   Када је проглашена Исламска Република у Ирану?‎3.‎   Пећина Алисадр једна је од најлепших пећина не само у Ирану, већ и у свету.
      У којој се иранској покрајини ‎ова пећина налази? ‎
‎4.‎‎   Како је назван први ирански свемирски сателит?‎5.‎‎   Једно од значајних достигнућа иранских научника јесте на пољу генетике.
      Која је прва клонирана ‎животиња у Ирану и када и где је дошла на свет? ‎
6.‎   Како се зове највиши торањ у Ирану?‎7.‎   Када је, према истраживањима археолошких налаза, започела историја Ирана?‎8.‎   Када је преминуо имам Хомеини (с.а.в.с)?‎9.‎   Која је земља била последња земља изгнанства имама Хомеинија?‎10.‎   Који је назив за иранску Нову годину?‎11.‎   Ког датума се празнује иранска Нова година?‎12.‎   Како се звао последњи ирански шах из династије Пахлави који је свргнут Исламском револуцијом?‎13.‎   Који је званични језик Ирана?‎14.‎   Председнички избори у Ирану се одржавају сваке ‎‎15.‎   Ко је актуелни Врховни вођа Исламске Републике Ирана? ‎‎16.‎   Шта је једно од најновијих научних достигнућа Исламске Републике Ирана?‎17.‎   Један од чувених и светски признатих иранских песника који је живео и стварао у 13. веку јесте‎18.‎   Иран у свету заузима водећу позицију по извозу ‎‎19.‎   Великан савременог персијског сликарства зове се ‎‎20.‎   Једини универзитет у Ирану који је намењен искључиво образовању женске популације јесте‎21.‎   Годишњи међународни сајам књига који се одржава у Ирану током маја месеца носи назив‎22.‎   Ирански парламент познатији је под називом‎‎23.‎   Који се датум обележава као Национални дан Исламске Републике Ирана?‎24.‎   На колико покрајина је подељен Иран?‎‎25.‎   Где је имам Кхомеини одржао свој први говор по повратку из изгнанства?‎‎26.‎   Који од ова три географска назива не представља покрајину у Ирану?‎27.‎   Који је први ирански председник који је посетио Београд? ‎‎28.‎   Колико је година имам Хомеини провео у изгнанству?‎‎‎29.‎   Која годишњица Исламске револуције у Ирану је обележена ове године (2013)?‎30.‎   У ком граду се налази Маузолеј Имама Резе?Submit Survey 
 
Квиз
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)