Ветерани рвања у грчко-римском стилу из Ирана постали светски прваци

Понедељак, 1. септембар 2014. године
Тим рвача ветерана у грчко-римском стилу из Исламске Републике Иран у трећем колу Светског првенства у рвању за ветеране у Србији постао је светски првак након што је освојио 22 медаље и достојно се надовезао на сјајну победу ветерана у слободном стилу.

Ирански ветерански рвачки тим је у трећем колу Светског првенства у рвању за ветеране у Србији у грчко-римском стилу учествовао са осам старосних група и успео да са девет златних, четири сребрне и девет бронзаних медаља заузме прво место у овом колу првенства.

Друго место је припало Русији, а треће Немачкој.

Последњег дана такмичења Фараџолах Фатеми Нија у категорији до 58 кг, Сејед Али Сахпушт до 130 кг, Сејед Мохамад Елхамијан у категорији А и Г до 69 кг Сејед Мехди Мирџамали до 85 кг, Маџид Хекмати Кандувани до 97 кг и Мохсен Шах Мохамади до 85 кг после победе над својим противницима освојили су златне медаље. Такође, Мокадам Зиниванд у категорији до 76 кг освојио је сребрну, а Шахрам Махдизаде до 85 кг бронзану медаљу.

Бахрам Сејфхани у категорији до 76 кг и Мохамад Фахимифард до 85 кг су у суботу победама над својим противницима у групама Ц и Д освојили бронзане медаље.

Џамшид Кадери у категорији до 130 кг, Фазлолах Дахнави до 76 кг и Али Мохамад Тахери до 58 кг су у петак победама над својим противницима у групама Е, Б и Ф освојили златне медаље. Истог дана Надер Алахверди у категорији до 69 кг, Абазер Бајат до 85 кг и Акбар Хекмати Кандован до 130 кг задовољили су се сребрним медаљама.

Сејед Али Хашеми у категорији до 130 кг, Шабан Дивсалар до 85 кг, Махди Ефтехарзаде до 58 кг, Саид Јаздани до 130 кг и Мохамад Ахмади до 76 кг освојили су бронзане медаље.

Аташе за културу Исламске Републике Махмуд Шалуи заједно са секретаром амбасадора Исламске Републике Иран Бехрузом Ахмадијем и званичником Амбасаде Ирана у Србији Мохамадом Карбалаијем приликом посете храбрим спортистима честитали су им на освојеном првом месту и уручили овим шампионима пригодне поклоне.

У току овог окупљања које је одржано у недељу увече, после завршетка такмичења аташе за културу И.Р. Ирана је у свом говору истакао важност ове победе и рекао: ,,Сјај који је у овом колу такмичења пратио славну и ватрену надахнутост спортиста Исламске Републике Иран исписао је још једну златну страницу у књизи славних достигнућа наше земље на светској спортској сцени.“

Вредно је помена да је ирански тим рвача ветерана у слободном стилу такође у трећем колу Светског рвачког првенства за ветеране у слободном стилу одржаном од уторка 26. августа до четвртка 28. августа у спортском центру Шумице у Београду постао светски шампион са укупно 27 освојених медаља.
У трећем колу Светског првенства у рвању за ветеране у Србији учествовало је више од 700 учесника из 48 земаља света попут Ирана, Бугарске, Азербејџана, Казахстана, Русије, Узбекистана, Јапана, Кубе, Пољске, Србије, Мађарске, Турске, Америке, Хрватске, Белорусије, Индије, Грузије, Италије, Француске и Немачке.

Пре овог првенства, Србија је и 2005. и 2010. године била домаћин Светског првенства у рвању за ветеране у слободном и грчко-римском стилу.

 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)