45. Златно перо Београда

У понедељак, 23. новембра у 19х, у склопу овогодишње јубиларне изложбе 45. ЗЛАТНО ПЕРО БЕОГРАДА - 10. МЕЂУНАРОДНИ БИЈЕНАЛЕ ИЛУСТРАЦИЈЕ самосталном изложбом представила се Хода Хадади, млада иранска илустраторка и добитница Гранд Приx-а на претходној изложби Златно перо Београда за илустрације Два пријатеља.

Хода је стваралац чији су радови већ низ година присутни, награђивани и запажени на међународним манифестацијама посвећеним илустрацији. Београдска и српска културна јавност имала је прилику да се упозна са радовима ове младе ауторке која негује изузетно особен и суптилан уметнички рукопис.

Иранска илустрација је последњих година попримила велики значај на светској уметничкој сцени а ирански уметници са успехом излажу на свим великим изложбама у Европи - у Братислави, Болоњи, Портругалу, и сваке године на некој од тих манифестација један ирански уметник буде наградјен.

"Хадади изванредно влада свим средствима ликовног изражавања (цртеж, колаж) и са магичним осећајем и оријенталном префињеношћу од апстракних предмета ствара предивну слику. Хададијева поседује редак таленат да од штапића и лишћа направи нешто потпуно другачије, што мења наш доживљај облика и боја, стварајући врхунске илустрације" (Милан Павловић)
Изложба је отворена до 10. децембра.

Хода Хадади (1976, Техеран, Иран), дипломирала је на графичком одсеку на Универзитету у Техерану, пише приче и песме за децу. Ради као илустратор и писац за дечје магазине. Аутор је и илустратор бројних дечјих књига (Мој тмурни дан, Ноћи славља, Тужни трговац, Дечак који је знао како се броји, Певач, Голи и Зебра, Два пријатеља, Насмејани цвет, Одлично! Како је укусно!, Рајске трешње су зреле). Добитница је многобројних међународних награда за илустрацију. 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)