Иран на 16. Међународној смотри археолошког филма

Уторак, 17. март 2015. годинеНародни музеј у Београду у сарадњи сa Културним центром Исламске Републике Иран у Србији, Гете институтом, Италијанским институтом за културу, Институтом Сервантес, Хеленским фондом за културу, Аустријским културним форумом, Амбасадом Републике Пољске организује XVI Међународну смотру археолошког филма, која ће се одржати од 19. до 25. марта 2015. у Галерији фресака Народног музеја.

На отварању смотре, присутне ће поздравити мр Бојана Борић-Брешковић, директор Народног музеја у Београду и др Махмуд Шалуи, директор културног центра Исламске републике Иран у Србији. Смотру ће отворити Асја Драча Мунтеан, помоћник министра културе и информисања за међународну сарадњу.

Ове године биће приказана 22 филмa из 10 земаља – Ирана (1), Пољске (1), Немачке (3) Италије (8), Шпаније (3), Грчке (1), Аустрије (2), Словеније (1), Хрватске (1) и Србије (1).

Изабрани филмови одликују се високим научним квалитетом, али и атрактивним приступом културној баштини, те тако омогућавају не само стручњацима него и свима онима које привлаче старе цивилизације да се упознају са значајним и драгоценим светским споменицима. То су углавном новости и репортаже, али и образовни филмови који представљају важна открића, изузетна достигнућа прошлости из различитих цивилизацијских периода. Публика ће, свакако, на атрактиван и интересантан начин бити упозната са најновијим археолошким истраживањима код нас и у свету.

Пројекције ће се одржавати сваког дана са почетком у 19 часова у Галерији фресака Народног музеја у Београду.

Улазнице за пројекције се могу купити на благајни Галерије Фресака у току радног времена изложбеног простора по цени од 200 динара, од 19. марта.

Програм овогодишње смотре можете погледати и 
овде. 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)