Прослава 34. годишњице Исламске револуције у Ирану

Уторак, 12. фебруар 2013. године

У понедељак, 11. фебруара 2013. године, у резиденцији амбасадора Исламске Републике Ирана у Београду приређен је свечани пријем поводом 34. годишњице победе Исламске револуције у Ирану.

Пријему је присуствовао председник Републике Србије Томислав Николић у пратњи бројних представника владе, скупштине и српских војних званичника, као и представници Српске православне цркве, Католичке цркве, Исламске заједнице, те представници српских академских и привредних институција и медија. Међу званицама су такође били и представници бројних амбасада, конзулата и војних посланстава.
Његова Екселенција г. Делфи је, у обраћању званицама, говорио о напретку своје земље на свим пољима у току 34. године постојања Исламске Републике, а упркос притисцима светских моћника и неправедним санкцијама наметнутим од стране западних сила предвођених Сједињеним Америчким Државама.

Он је истакао да Иран и Србија имају пуно додирних тачака и оценио да су односи Ирана и Србије веома пријатељски и да су засновани на међусобној сарадњи, што, како је рекао, потврђује и присуство председника Николића.

Ирански амбасадор се нада да ће ти односи у будућности бити унапређени, уз обезбеђивање интереса оба народа.

"Желимо Србији успех у остваривању својих циљева и да политика дијалога, која је и политика Ирана, буде основа за решавање свих проблема", поручио је г. Делфи.

Амбасадор Делфи је напоменуо да је пре три године дошао у Србију носећи поруку мира и пријатељства од стране иранског народа, те да ће исту такву поруку од стране српског народа пренети по повратку у Иран.

Делфи и Николић су свечано открили плочу на зиду, инаугуришући нову резиденцију амбасаде Ирана.

  
 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)