Прослава поводом краја семестра курса персијског језика и додела диплома

Среда, 18. март 2015. године

Поводом завршетка првог семестра курса персијског језика у Центру за учење персијског језика при Културном центру амбасаде И.Р. Ирана у Србији, у среду 18. марта је одржан културно-образовни догађај и церемонија доделе диплома, којем су присуствовали ученици и професори персијског језика у Београду.

Махмуд Шалуи, аташе за културу Ирана је у свом говору похвалио студенте који су са ентузијазмом и великим интересовањем похађали овај курс, наводећи: "Персијски језик је капија ка упознавању са древном цивилизацијом Истока, који свим лепотама своје културе, књижевности и уметности чини ентузијазам наших ученика још већим."

Истичући значај персијске поезије у свету књижевности, поменуо је и њену јединствену способност за изражавање мисли, осећања и концепција моралних вредности као разлоге за настанак њених изузетних дела.

Будући да је разлог интересовања већине ученика за овај језик упознавање са персијском књижевношћу, Културни центар И.Р. Ирана ће ускоро објавити колекцију од пет књига које ће садржати начине читања и разумевања ових дела, и помоћи ученицима да се боље упознају са њима.

У наставку вечери, професор персијског језика, Саид Сафари, као и други професори и ученици, читали су поезију и књижевне одломке.

Треба такође истаћи да су, на крају ове церемоније, уручене дипломе свим ученицима који су успешно завршили курс.

 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)