Прослава годишњице рођења имама Резе (а.с.) у Београду

Петак, 5. септембар 2014. године
Поводом годишњице срећног рођења сунца сунаца и великодушног имама Алија ибн Мусе Резе (а.с.), уприличена је прослава којој су присуствовали амбасадор Исламске Републике Иран, аташе за културу, службеници амбасаде и са њом повезаних институција, као и један број Иранаца који бораве у амбасадорској резиденцији у Београду.

На овој свечаности Махмуд Шалуи је одржао говор у којем је рекао: ,,Имам Реза (а.с.) је био првак доброте и љубави, препун свеобухватне саосећајности. Он је својом благошћу људе појединачно позивао да негују правду и пријатељство међу собом.” Аташе за културу Исламске Републике је у наставку рекао да је имам Реза (а.с.) проблеме људи којима је потребна помоћ и излажење у сусрет сиромашнима и немоћнима сматрао за најважнији циљ свога деловања и да у том погледу никада није штедео труда.

Шалуи је затим додао: ,,Имам Реза (а.с.) је својим присуством на научним скуповима и давањем учених и мудрих објашњења одиграо важну улогу у духовном уздизању и интелектуалној продуктивности друштва које је на много начина благословио.”

У наставку прославе амбасадор Исламске Републике Иран Маџид Фахим Пур такође је честитао овај благословени дан и рекао да се мора бити доследан драгоценим поукама овог брижног имама.

Вредно је помена и то да је у завршном делу прославе одржано такмичење са питањима о начину живота и језгровитим говорима хазрети осмог имама (а.с.) након којег су, као поклон Културног центра, победницима уручене награде.

 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)