Прослава Дана женаУ уторак 24. маја 2011. године, поводом Дана жена којим се обележава рођење кћерке Посланика Мухамеда (с.а.в.с.), хазрете Фатеме Захре (с.а.), а који је посвећен унапређењу и неговању положаја жене у Ирану, Културни центар И.Р. Ирана у Београду је у својим просторијама организовао пригодан програм намењен дамама. У оквиру овог програма г. Фарид Ефтекхари, Аташе за културу при Амбасади И.Р. Ирана у Београду, одржао је говор у коме је било речи о личности и врлинама хазрете Фатеме Захре (с.а.), као и о правима и положају жене у исламу, а нарочито у Ирану.


Након излагања г. Ефтекхарија, гђа Војславка Шекуларац, полазница курса персијског језика који организује Културни центар, пројекцијом слајдова дочарала је присутнима своје утиске и доживљаје са 20-дневног пута у Иран који је у лето 2010. године за групу полазника курса организовао Културни центар Ирана.


У наставку програма, професор персијског језика гђа Милена Ројаји, која је 15 година живела и радила у Ирану, говорила је о својим искуствима и доживљајима из ове очаравајуће земље.

Програм је потом настављен питањима публике о положају жене у Ирану, браку, правима жене, обавези покривања жена, присуству иранске жене у разним сферама друштвеног живота, образовању, запослењу, и улози жена у иранском друштву. 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)