Промоција књиге "Езан"Турска, Кавказ, Иран, Сирија, Либан, Египат… Једна за другом нижу се приче о 77 дана дугом путовању Марка Николића, студента персијског језика на Филолошком факултету и полазника курса персијског језика при Културном центру И.Р. Ирана у Београду. Његова књига садржи обиље успомена са путовању кроз Иран, и читаоцу нуди један посве нов поглед на школе, тврђаве, џамије, манастире, пустиње… А између осталог, аутор је у овој књизи покушао да дочара и легенде и приче о историји ислама.


Професор персијског језика на Филолошком факултету, г. Хамид Нозариан, у обраћању публици изразио је задовољство успехом г. Николића, који је иначе његов ученик, истакавши да је резултат његовог путовања и труда на веома вешт начин преточен у књигу која би могла многима да послужи као добро штиво за упознавање са источним земљама као што је Иран.

Гђа Верица Секирарски, уредник издавачка кућа омладине Србије истакла је да Николићева књига "Езан" говори о животу и обичајима народа Блиског истока као и о традицијама и култури Ирана као исламске земље. По њеним речима, ова књига показује да је живот каквом су наклоњене западне културе површан и пун привида, док је живот на истоку је пун осећања и љубави према човечанству.


У наставку програма г. Марко Николић је говорио о томе шта га је подстакло да крене не ово дуго путовање, о најупечатљивијим доживљајима и о томе како је настао путопис "Езан". Промоција књиге одржана је 4. јуна 2011. године. 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)