Програм поводом месеца борбе против рака у Краљевском Двору

Уторак, 15. септембар 2013. године
Поводом месеца октобра, који је светски месец борбе против рака, Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина је у понедељак 14. октобра приредила јутарњу кафу и разговор о раку дојке у Краљевском Двору. Овај јединствени догађај, део шире кампање „Знањем покажи да ти је стало“ коју спроводи Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине, окупио је жене амбасадоре и супруге страних амбасадора, супруге министара у Влади Србије, жене које су победиле рак, представнице Међународног клуба жена и Клуба првих жена, успешне пословне жене и представнице међународних организација у Србији.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине се и ове године укључила у међународну кампању подизања свести о раку дојке, уз истовремено прикупљање средстава за превенцију, дијагностику и куповину опреме за лечење ове болести.

Јутарњој кафи и разговору о раку дојке присуствовале су
амбасадорке Кипра, Индије, Ирске, Филипина и Еквадора, потпредседнца Међународног клуба жена, као и супруге амбасадора Анголе, Хрватске, Канаде, Француске, амбасадора Ирана и директора Културног центра Ирана, затим амбасадора Кореје, Црне Горе, Мијанмара, Холандије, Нигерије, Шведске, Турске, Украјине и Сједињених Америчких Држава. Догађају су присуствовале и бројне успешне жене из српских уметничких и пословних кругова..

Њ.К.В.Принцеза Катарина поздравила је гошће и нагласила колико је важно да сви будемо свесни опасности коју носи ова обака болест, као и да будемо спремни да помогнемо и подржимо жене које од ње болују и њихове породице. Истакла је да ће њена хуманитарна Фондација наставити да подржава здравствене установе како би набавили најбољу опрему, а наше лекаре да се усавршавају у сарадњи са најбољим светским медицинским установама. Сарадници у Фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине представили су своје многобројне активности у овој области.

Др Снежана Мијалковић одржала је веома занимљиво предавање о психолошком приступу пацијентима са раком дојке, и проблемима са којима се суочавају ове жене и њихове породице док се боре са болешћу.

Др Ана Јовићевић са Института за онкологију, чланица Краљевског медицинског одбора, говорила је о медицинским аспектима рака дојке.

 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)