Представљање иранске културе у Црној ГориС обзиром да је Иран исламска држава, већи део садржаја који се може видети на штандовима Културног центра И.Р. Ирана на сајмовима књига на неки начин јесте представљање дела богате културе исламског света. У Ирану се, можда у највећој мери у односу на друге исламске земље, посебна пажња посвећује неговању и развијању исламске културе и традиције у области филозофије, сликарства, калиграфије, дубореза и изради разноврсних рукотворина, што иранској цивилизацији даје посебан сијај и вредност. То је један од разлога посећености иранских штандова на свим сајмовима, па тако и на Међународном сајму књига у Подгорици. Ирански изложбени простор из године у годину привлачи погледе и пажњу бројних посетилаца Сајма без обзира на њихову вероисповест.

Штанд Културног центра Ирана је такође у више наврата имао част да угости и бројне високе функционере владе Црне Горе и представнике Ријасета и Мешихата Исламске заједнице Црне Горе.

На овогодишњем Подгоричком сајму књига, шестом по реду, Културни центар Ирана промовисао је осам својих нових издања. Читалачкој публици представљено је друго издање књига "Рубаије Омара Хајама" и "Добре приче за добру децу", као и шест нових наслова – "Истините приче", "Приче из иранских крајева", "Парвин Етесами", Са'дијев "Бустан", "Плаво али боје сумрака" и "Хасанове приче". 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)