Почиње упис на курсеве персијског језика за школску 2016/17. годину

Петак, 9. септембар 2016. године


 

 

Центар за учење персијског језика

 
Услови и карактеристике курсева персијског језика
за школску 2016/17 годину

 

Све заинтересоване за персијски језик и културу Ирана обавештавамо да почињу курсеви за учење персијског језика у Културном центру И.Р. Ирана за школску 2016/17. годину.

Карактеристике курсева и услови уписа на курсеве су следећи:


А. Карактеристике курсева


1. Курсеви за учење персијског језика одржавају се на 5 нивоа: основни, средњи, напредни, курсеви усавршавања, и посебни курсеви превођења са персијског за полазнике који су већ савладали трећи и четврти ниво.

2. Сваки курс траје једну школску годину, а настава се одржава у два семестра: од октобра до јануара и од фебруара до јуна месеца.

3. Настава се на сваком курсу одржава два пута недељно по два часа.

4. На крају првог семестра, у фебруару месецу, одржава се тест провере савладаног градива и напретка у учењу.

5. На крају другог семестра, у јуну месецу, биће одржан завршни тест у писменом и усменом облику, ради издавања дипломе о завршеном нивоу курса.

6. Током курса биће одржаване различите радионице за унапређење знања персијског језика, разни културни програми (књижевне и поетске вечери, пројекције филмова, предавања, промоције књига и наставни излети), као и пружање електронске подршке у учењу путем помоћних е-маилова, при чему су све наведене активности бесплатне.

 

Б. Услови уписа

Упис на курсеве се одвија у две фазе, при чему су обе фазе обавезне за све заинтересоване:

1. Електронско пријављивање: У првој фази заинтересовани су дужни да попуњен формулар за пријаву, упитник и потписану сагласност са правилима и критеријумима уписа пошаљу на маил адресу Културног центра И.Р. Ирана - info@iran.rs до 30. октобра 2016. године.

Молимо Вас да нам наведене документе шаљете у ПДФ формату.

2. Лично пријављивање: У другој фази заинтересовани су дужни да лично дођу у просторије Културног центра И.Р. Ирана од понедељка 10. октобра, ради плаћања трошкова уписа и преузимања уџбеника. 

Кандидати такође могу извршити лично пријављивање и на штандовима Ирана током трајања 61. Међународног београдског сајма књига од 23. до 30. октобра 2016. године.

 

Ц. Трошкови уписа


1. За студенте, уз приложен индекс односно студентску картицу, 3.000 динара по семестру, односно 6.000 динара за целу школску годину.

2. За све остале, 5.000 динара по семестру, односно 10.000 динара за целу школску годину.

3. Полазници који у првом семестру покажу добре резултате и напредак у учењу оставрују 50% попуст на школарину у другом семестру.

4. Кандидати који током трајања 61. Међународног београдског сајма књига посете штандове И.Р. Ирана и изврше лично пријављивање остварују попуст на трошкове уписа у износу од 30%.

5. Издавање диплома на крају завршене школске године је без икакве надокнаде.
 
 

Напомене:


* О месту и времену одржавања часова обавештење ће бити дато на дан отварања курса, 31. октобра 2016. године.

* Часови ће се одржавати у просторијама Културног центра Амбасаде И.Р. Ирана од 16:30 до 18:00 и од 18:00 до 19:30 часова.

 Преузимање докумената: 

 

Услови и карактеристике курсева персијског језика
Формулар за пријаву на курс персијског језика
Сагласност са правилима и критеријумима похађања курсева персијског језика
Упитник


Важне напомене:

* Молимо Вас да приложена документа попуните латиницом користећи програм Adobe Acrobat Reader®, или Adobe Acrobat Pro®, да их сачувате додајући називу документа Ваше име и презиме, те да нам исте пошаљете на горе наведену адресу електронске поште.

* Обратите пажњу да је на месту предвиђеном за вашу фотографију потребно унети фотографију у ПДФ формату. Такође, на месту предвиђеном за Ваш својеручни потпис, потребно је скенирати потпис, сачувати га у ПДФ формату, а затим унети у за то предвиђено поље у формуларима.

* Уколико нисте у могућности да документа попуните на наведени начин, можете их одштампати и ручно попунити, затим скенирати и сачувати у ПДФ формату, те их послати на наведену адресу електронске поште.
  
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)