Почео летњи курс персијског језика у Новом Саду

Уторак, 11. август 2015. године
Културни центар И.Р. Ирана у сарадњи са Омладинским покретом Србије из Новог Сада по први пут организује летњи курс персијског језика. Настава је почела од првог августа, а одржаваће се суботом у просторијама Култуног центра Новог Сада.

На програму отварања курса говорио је др Махмуд Шалуи, директор Културног центра Ирана у Београду, који је истакао да је персијски језик веома једоставан, суптилан, духовит и без компликованих детаља. Такође је напоменуо да персијски језик има корен у величанственој и древној историји и култури која отвара прозор прма мудрим, научним и књижевним мислима и пружа нове прилике у култури и књижевности.

Господин Јовица Петровић, директор Омладинског покрета Србије из Новог Сада који ће бити домаћин овог курса, навео је да ће  учење персијског језика ће бити подржано од стране Куће града, и изразио наду да ће ирански културни и књижевни програми у Новом Саду у будућности бити интензивирани и проширени.
 
Тренутно се курс 
персијског језика већ две године за редом одржава на Новосадском Филозофском факултету, а наставу држи професор Милош Делић, сарадник Културног центра Ирана у Београду.

 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)