Представљање персијског језика у оквиру "Дана отворених врата"

Уторак, 26. фебруар 2013. годинеЦентар за учење персијског језика Културног центра И.Р. Ирана у Београду по први пут је представио свој план и програм наставе персијског језика у оквиру "Дана отворених врата" на Филолошком факултету Универзитета у Београду. "Дан отворених врата" се сваке године организује са циљем упознавања будућих студената са научним дисциплинама и образовним материјалима доступним на Филолошком факултету.

У свом уводном обраћању декан Филолошког факултета Александра Вранеш истакла је потребу да се пре уписивања на факултет будући студенти упознају са програмима које Филолошки факултет нуди, и нагласила да се овакви сусрети могу сматрати добром приликом за ширу културну размену.

Осим штандова на којима су представљене научне дисциплине Филолошког факултета, будући студенти имали су прилику да посете и штандове 18 земаља чији се језици изучавају на Филолошком факултету, укључујући српски, персијски, словачки, немачки, француски, норвешки, шпански, енглески, албански, турски, арапски, јапански и кинески.

На штанду персијског језика заинтересованим студентима представљен је план и програм наставе персијског језика, пропраћен примерима из свакодневног говора и примерима из речника најчешће коришћених речи, као и наставни материјал који се користи у настави. Поред тога, посетиоци су имали прилику да се упознају и са персијском културом, цивилизацијом, савременим Ираном, као и са активностима Културног центра Ирана у Београду.

Лектор за персијски језик на Филолошком факултету Саеед Сафари истакао је да је Центар за учење персијског језика ове године добио позив да се по први пут представи будућим студентима Филолошког факултета у оквиру "Дана отворених врата" захваљујући све већем интересовању постојећих студената за персијски језик. Иначе, персијски језик се на Филолошком факултету изучава као изборни предмет, а поред уџбеника и радних свески студентима су на располагању и додатни мултимедијални наставни материјали, учење путем е-маила, бројне радионице и вечери поезије. 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)