Ехо иранске песме на програму Међународног дана матерњег језика

Уторак, 24. фебруар 2015. године

Даријуш Ебрахими, ирански дечак, на програму обележавања дана матерњег језика одржаном у дечијој библиотеци "Невен" у Дому синдиката, пред својим вршњацима је емоционално и надахнуто отпевао песму "Ми смо цвеће осмеха, ми смо деца Ирана".

На овој свечаности којој су присуствовали родитељи ученика међу којима је доктор Кераматолах Ебрахими, ирански хирург који живи у Београду и члан научног већа Београдског Универзитета, као и др Махмуд Шалуи, културни аташе И.Р. Ирана у Београду, деца из Србије, Русије, Гане, Холандије, Сирије, Данске, Македоније, Немачке, Француске и Велике Британије отпевала су или одрецитовала песму или причу на свом матерњем језику.

На крају програма, Културни центар И. Р. Ирана свим учесницима програма поклонио је примерак књиге "Добре приче за добру децу" аутора Махдија Азар Јаздија.

Треба рећи и то да су се организатори овог програма захвалили Културном центру И. Р. Ирана на сарадњи и изразили жељу да у скорије време организују неколико заједничких програма из области дечије књижевности.

 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)