Конкурс за доделу стипендија И.Р. ИранаОбавештење о додели стипендија универзитета И.Р. Ирана студентима из Србије

У складу са обавештењем Истраживачко-образовног одељења Организације за културу и исламске везе о додели академских стипендија за талентоване и заинтересоване студенте који желе да студирају у Исламској Републици Ирану, Културни центар И.Р. Ирана у Београду објављује своју спремност за регистрацију одабраних кандидата за стицање академских стипендија Министарства науке и технологије Исламске Републике Ирана.

Право на добијање поменутих стипендија имају кандидати који испуњавају следеће услове:

1. Најбољи одабрани студенти чије способности потврде представници Културног центра и Амбасаде Исламске Републике Ирана у Београду.
2. Кандидати за додипломске студије са највише 20 година старости и минималним просеком оцена 8/10.
3. Кандидати за магистарске студије са највише 25 година старости и минималним просеком оцена 8/10.
4. Кандидати за докторске студије са највише 28 година старости и минималним просеком оцена 8/10.
5. Предност у добијању стипендије ове године имају кандидати за магистарске и докторске студије.
6. Предност у добијању стипендије имају кандидати заинтересовани за следећа усмерења: студије персијског језика и књижевности, студије иранистике и студије културе и цивилизације Ирана и ислама.
7. Основни подаци кандидата морају бити наведени у потпуности и приложени уз копију важећег пасоша, као и уз копију последње стечене дипломе која, такође, мора бити потврђена од стране Амбасаде Исламске Републике Ирана.
8. Документи се морају доставити најмање 6 месеци пре уговореног почетка наставе.
9. Уколико особа која је већ била стипендиста Исламске Републике Ирана оствари право на добијање стипендије и ове године, она ће се убрајати у групу стипендиста "Б" – дакле, остварује право на стипендију у смислу реализације одласка у Иран на студије, док све остале трошкове (боравак, исхрана и остале потрепштине) стипендиста сноси сам.
10. Особе које су раније конкурисале за стипендију Министарства науке и технологије и нису биле примљене од стране Већа за стипендије, немају право поновног аплицирања за конкурс.
11. Након отварања досијеа и доделе стипендије одабраним кандидатима, Министарство науке и технологије обавестиће кандидате о предузимању првих корака за издавање студентске визе, као и о слању званичног законског позивног писма. Стога се напомиње да пре издавања званичног обавештења и пре издавања студентске визе од стране поменутог Министарства, Културни центар И.Р. Ирана не сноси било какву одговорност према кандидатима.
12. Сходно новом приступу Организације за културу и исламске везе, од научних центара и универзитета у Србији очекује се да у замену за олакшице које Исламска Република Иран даје младима Србије, реципрочно омогуће стицање студентских стипендија младих иранских интелектуалаца у Србији.
13. У циљу афирмације и ширења персијског језика, предност у добијању ове стипендије имају студенти и ученици истога.

У нади да ће овај труд и настојање бити један од мотива ширења и процвата међусобне размене знања о култури и цивилизацији Ирана, позивамо све заинтересоване који испуњавају наведене критеријуме да нам се обрате ради добијања ближих информација.Културни центар И.Р. Ирана у Београду

Адреса:   Незнаног јунака 32, Београд, Србија
E-mail: info@iran.rs

nur@iran.rs

Тел: +381 11 367 25 64,
+381 11 266 82 12‎
Факс: +381 11 266 69 80‎ 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)