КЦИ на Шестом међународном подгоричком сајму књига
Културни центар И.Р. Ирана се са својим издаваштвом на српском језику на разноврснее теме из области културе, историје и цивилизације Ирана, и ове године као и претходних пет представио црногорској читалачкој публици на Шестом међународном подгоричком сајму књига. Културни центар Ирана се ове године појавио са осам најновијих издања иранских савремених и класичних песника и књижевника ("Рубаије" Омара Хајама, Садијев "Бустан", "Добре приче за добру децу", "Приче из иранских крајева", "Хасанове приче", "Парвин Етесами, звезда поетског неба персијске књижевности", "Истините приче", "Плаво, али боје сумрака"), као и са бројним ранијим издањима, калиграфским уметничким делима и рукотворинама.


Захваљујући обиљу штампаних, мултимедијалних и видео издања, уметничких предмета, рукотворина, као и традиционалној музици коју су посетиоци могли слушати док разгледају књиге, штанд Културног центра Ирана био је један од најпосећенијих на Сајму.

Током трајања Сајма, представник Културног центра Ирана је у разговору са премијером Црне Горе Игором Лукшићем, истакао да циљ учешћа Културног центра Ирана на подгоричком Сајму ни у ком случају није остварење материјалне добити, већ промовисање иранске културе на просторима Црне Горе и то онако како јесте у реалности а не како западни медији пропагирају, као и приближавање два народа.

 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)