Културни центар Ирана на манифестацији "Европски дан језика"
Сваке године 26. септембра Европа слави многе језике који се говоре на њеној територији, обележавајући Европски дан језика низом манифестација.

Европски дан језика је проглашен од стране Савета Европе уз покровитељство Европске уније 6. децембра 2001. године у убеђењу да је европска вишејезичност драгоцена реалност коју треба сачувати, вредновати и бранити у будућности.

Од те године, сваког 26. септембра се организују скупови чији циљ је представљање и унапређивање наше богате европске језичке баштине и подстицање грађана да уче нове језике. Осим подизања нивоа свести о значају учења језика код људи свих старосних доба и током целог зивота, међу главним циљевима Европског дана језика су промоција језичке разноврсности и међукултурног дијалога међу народима.

Ове године Европски дан језика жели да истакне да језици могу да отворе и нове културне и професионалне хоризонте, осим што су инструмент који олакшава излазак на тржисте рада или промоцију на професионалном плану. Широм Европе биће организоване многе манифестације за децу и одрасле: предавања, семинари, радио и телевизијски програми. Културни институти, међународне организације и школе језика представиће своје програме, а посетиоци свих узраста могу учествовати у активностима и научити пуно о језицима и културама.

Културни центар И.Р. Ирана ће у оквиру ове манифестације представити своје активности, између осталог и свој програм за учење прсијског језика који се већ дуги низ година спроводи у оквиру курса персијског језика. Заинтересовани могу посетити наш штанд у Галерији "Прогрес" у Кнез Михаљовој бр. 27, у среду 26. септембра 2012. године од 11:00 до 20:00 часова, и ближе се упознати са нашим активностима. Поред тога у наведеном термину ће се вршити и упис полазника курса персијског језика за школску 2012/2013 годину. Након завршетка манифестације заинтересовани полазници на курс се могу пријавити од 27. септембра до 10. октобра у просторијама Културног центра Ирана, улица Незнаног јунака бр. 32, радним даном од 09:00 до 15:00 часова.

Полазници који уписују било који од четири нивоа, плаћају годишњу чланарину која износи 5.000 динара. Овај износ покрива трошкове уџбеника и пратећег наставног материјала за текућу школску годину, чланство у библиотеци Културног центра, као и бесплатне улазнице за Фестивал иранског филма и остале манифестације које Културни центар организује у току школске године.

Настава почиње у првој половини октобра, а о тачном датуму почетка наставе полазници ће бити благовремено обавештени.

Ближе информације заинтересовани могу добити на бројевима телефона:

011/3672564 и
011/2660386.

Напомена:
- За пријаву је потребно понети фотокопију личне карте и две фотографије (3x4 цм). 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)