Културни центар И.Р. Ирана на 60. Међународном београдском сајму књига

Понедељак, 26. октобар 2015. године
У недељу 25. октобра отворен је 60. међународни сајам књига у Београду. Током протеклих година Исламска Република Иран имала је веома запажено учешће на овом реномираном сајму књига на коме традиционално учествују издавачи из великог броја земаља.

Церемонији отварања 60. међународног сајма књига у Београду, поред великог броја званичника и истакнутих личности из јавног и културног живота, присуствовали су Његова екселенција Маџид Фахимпур, амбасадор Исламске Републике Ирана у Београду, и др. Махмуд Шалуји, директор Кулурног центра И.Р. у Београду.

Штанд И.Р. Ирана који је припремио Културни центар Амбасаде Ирана у Београду ове године обилује бројним делима персијске књижевности преведеним на српски језик, међу којима се издвајају светски позната дела као што је "Месневија" (у преводу на српски и македонски), "Бустан", "Говор птица", Хајамове "Рубаије". Иако се најављивани превод "Дивана" највећег персијског лиричара Хафиза, није нашао у овогодишњој понуди иранског штанда, надамо се да ће се и ова чувена збирка поезија убрзо наћи пред уваженим читаоцима.

На организацији представљања И.Р. Ирана на овогодишњем сајму заједно са Културним центром И.Р. Ирана сарађивала је иранска организација која се бави организацијом културних и књижевних сајмова у земљи и иностранству. Као веома значајна вест је то да је И.Р. Иран и званично одабран да буде специјални гост на следећем сајму 2016. године. 
 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)