Изложба фотографија "Ирански градови говором слика" у Новом Саду

Четвртак, 28. новембар 2013. године
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Свечаној сали Градске куће амбасадора Исламске републике Ирана у Србији Њ.Е. Маџида Фахимпура.

Ирански амбасадор Маџид Фахимпур истакао је да је важно залагати се за унапређење сарадње између Србије и Ирана, као и то да је Иран веома заинтересован за развој билатералних односа у области културе, економије и политике.

Градоначелник Милош Вучевић и амбасадор Њ.Е. Маџид Фахимпур сагласили су се да постоје бројне могућности за унапређење кооперације на међурегионалном и међуградском нивоу две земље.

Саговорници су као један од успешних видова већ реализоване сарадње навели и Протокол о сарадњи који је потписан прошлог месеца између Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду и Културног центра Амбасаде Исламске републике Ирана којим је омогућено организовање курса персијског језика и организација разних догађаја којима се у Новом Саду представља иранска култура и обичаји.

Амбасадор је изразио посебно задовољство што ће Новосађани од данас, наредна три дана, имати прилику да у Збирци стране уметности Музеја Града виде изложбу „Ирански градови говором слика“ коју организује Друштво српско-иранског пријатељства у сарадњи са Градом Новим Садом.Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присутвовао је свечаном отварању изложбе фотографија иранских градова под називом „Ирански градови говором слика“ коју је свечано отворио амбасадор И.Р. Ирана Маџид Фахимпур. Изложбу су организовали Град Нови Сад и Друштво српско-иранског пријатељства.

- Посебно ми је задовољство што ће Новосађани у наредних неколико дана имати прилику да у Збирци стране уметности Музеја Града виде изложбу „Ирански градови говором слика“ која из пријатељског Ирана доноси у наш део света нове погледе на архитектуру, живот и уметност, а тиме значајно доприноси и богаћењу културе града Новог Сада - рекао је Вања Вученовић и додао да ће на овај начин бити оснажена културна сарадња између две пријатељске земље.

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић је нагласио да је након разговора са представницима Амбасаде И.Р. Ирана договорено да ће у фебруару месецу наредне године Град Нови Сад бити домаћин Фестивала иранског филма и том приликом упознати Новосађане са богатом кинематографијом те земље. Изложба „Ирански градови говором слика“ биће отворена за све посетиоце у Збирци стране уметности Музеја Града у Дунавској улици бр. 29.


 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)