Изложба Сеједа Хасана Солтанија у Новом Саду

Понедељак, 31. август 2015. године


У петак, 28.8.2015. године са почетком у 19 часова, у Ликовном салону у Новом Саду отворена је изложба слика професора Сеједа Хасана Солтанија. Изложба се реализује у оквиру манифестације „Упознавање са културом и традицијом пријатељских земаља и представљање наше културе“, а плод је сарадње Омладинског удружења „Омладински покрет Србије”, Културног центра Исламске Републике Ирана у Београду и Управе за културу Града Новог Сада.

Осим изложбе, овај уметник и професор одржаће и низ предавања у Културном центру Новог Сада, на тему „Персијска уметност кроз векове”, „Савремена уметност у Ирану и образовни систем” и уметничке радионице.

Сејед Хасан Солтани рођен је 26.6.1964. године у граду Јазду у Ирану, где је и дипломирао на Факултету лепих уметности као најбољи у класи сликарства. У Техерану је завршио Мастер студије, док је докторат из визуелних уметности завршио на Герасимов Универзитету за кинематографију у Русији. Предавач је на неколико факултета. Држао је предавања и излагао истраживачке есеје на више од 20 домаћих и међународних семинара. Излагао је на више групних и самосталних изложби. Члан је научног већа Универзитета уметности у Техерану, као и низа истакнутих Иранских и светских организација у области уметности, режије и видео анимације. 
 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)