Дани иранске културе у Ужицу

Понедељак, 2. децембар 2013. године
У Градском културном центру Ужица отворени су „Дани иранске културе” који ће трајати од 2. до 6. децембра. У оквиру наредних пет дана ће посетиоци имати прилику да кроз пројекције филмова, изложбе фотографија, радионице калиграфије и књижевно вече сазнају нешто више о овој земљи.

Бранко Гавриловић, члан Градског већа задужен за омладину, бригу о породици и пројекте финансиране од међународних организација и међурегионалну сарадњу је обраћајући се присутнима рекао да му је част и задовољство што може да отвори „Дане иранске културе” у Ужицу. Он је навео да су они плод сарадње Градског културног центра и иранског Културног центра у Београду.

- Надам се да ова сарадње неће остати само на културом плану. Много пута се показало да култура отвара врата и за друге видове сарадње. Гости који су овде вечерас дају нам наду да ће тако бити и овог пута. У Ужицу се вечерас отвара манифестација која ће на прави начин представити културу ове азијске земље. Ужичани ће у наредних пет дана имати прилику кроз различите видове културних дешавања да се упознају са културом Ирана, земље која је величине 1,6 милиона километара квадратних, која има 85 милиона становника и по парамтерима је 18 земља на свету, а што је још битније то је земља која слови за колевку цивилизације - рекао је Гавриловић.

Директор иранског Културног центра у Београду, Махмуд Шалуи је обраћајући се присутнима истакао да је ова манифестација одлична прилика да Ужичани упознају Иран, да сазнају нешто ново о њиховим градовима, људима и култури и традицији.

Присутни су првог дана имали прилику да погледају изложбу фотографија иранских градова и жена које су у појединим областима оставиле значајан траг у историји Ирана. 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)