Дани Иранске културе у ВаљевуУ сарадњи Културног центра Ирана у Београду, Народног музеја града Ваљева и Удружења писаца Ваљева, 10. јуна 2011. године у овом граду је одржана манифестација под називом "Дани Иранске културе у Ваљеву". Програму су присуствовали чланови Скупштине града, Његово Преосвештенство епископ Ваљевске епархије, Његова Екселенција амбасадор И.Р. Ирана у Београду г. Аболгхасем Делфи, аташе за културу при Амбасади И.Р. Ирана г. Фарид Ефтекхари, као и бројне уважене личности из света културе.


Обраћајући се присутнима, г. Аболгасем Делфи је изразио своје дубоко поштовање према народу Србије и задовољство што као представник И.Р. Ирана има прилику да пренесе топлу поруку пријатељства иранског народа грађанима Србије и прелепог града Ваљева. Он је додао да међусобно упознавање култура, обичаја, традиција, економских и других потенцијала ова два народа може позитивно да утиче на интензивирање сарадње двају држава у разним областима и у разним сегментима друштвеног живота.

У наставку програма г. Фарид Ефтекхаи, Аташе за културу И.Р. Ирана, присутнима је говорио о активностима Културног центра Ирана у протеклих 20 година, као што су рад лектората за персијски језик на Филолошком факултету, одржавање курсева персијског језика у просторијама Културног центра у Београду, одржавање фестивала иранског филма и бројних других манифестација, као и о сарадњи са разним државним институцијама у Србији.


Манифестација "Дани Иранске културе у Ваљеву" започела је отварањем путујуће изложбе дечијег цртежа под називом "Бог и ја", а завршена је промоцијом књиге поезије "Бустан" чувеног иранског песника Са'дија у преводу г. Александра Драговића, коју је издао Културни центар Ирана у Београду.

 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)