Дани Ирана у Сомбору

Среда, 26. август 2015. године


У Галерији Културног центра „Лаза Костић” у четвртак, 20. августа отворена је изложба „Дани Ирана у Сомбору”.

Изложбу су отворили др Махмуд Шалуи, директор Културног центра Амбасаде Исламске Републике Ирана у Београду и Немања Сарач, члан Градског већа Града Сомбора. Након отварања изложбе приказан је филм „Соломоново краљевство”. Током трајања изложбе, од 20 до 25. августа у галерији КЦ „Лаза Костић” с почтеком од 17 часова била је организована и пројекција новијих остварења иранске кинематографије. 

Уметничка манифестација „Дани Ирана у Сомбору”, као заједнички пројекат Културног центра Амбасаде ИР Ирана у Београду и Града Сомбора, имала је за циљ да грађанима Сомбора, а посебно млађој популацији приближи културу и уметност древне Персије и савременог Ирана. На изложби су приказани ручни радови, фотографије, калиграфија и сликарство.

У оквиру „Дана Ирана” култура и уметност Ирана била је представљена и ученицима основних школа „Никола Вукићевић” у Сомбору и „Мирослав Антић” у Чонопљи. У сарадњи са Градским већем договорен је низ програма који ће бити реализовани у наредном периоду, а који имају за циљ упознавање са уметничким и другим достигнућима ове древне земље са више хиљадугодишњом културом. 
 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)