Бдење у другој ноћи Лејлетул-кадра

Уторак, 30. јул 2013. године
У другој вечери Лејлетул-кадра, која се поклапа са 21. даном месеца рамазана, односно мучеништвом Заповедника верних, имама Алија (а.с.), у резиденцији иранског амбасадора у Београду одржана је церемонија бдења и туговања, на којој су, као и деветнаесте ноћи светог месеца, наступили чланови певачке групе „Кевсер“ из Исфахана.

Бдењу су присуствовали ирански амбасадор, аташе за културу, службеници Амбасаде и Иранци настањени у Београду заједно са својим породицама. Пре учења дове „Џушан кабир“, реномирани међународни учач Кур’ана, професор Мухамед Таки Голбан проучио је неколико ајета из Божије књиге.У наставку церемоније, др Сеид Халиловић, директор Центра за религијске науке "Ком" одржао је предавање о вредностима ноћи Кадра и врлинама Заповедника верних, имама Алија (а.с.). Говорећи о врлинама ноћи Кадра, он се осврнуо на искрено богоштовље имама Алија (а.с.): “Алијево богоштовље било је искрено, и у њему није било ни најмање примесе богоштовља оних који очекују испуњење неке потребе. Будући да је Али (а.с.) сматрао да је само Бог достојан обожавања, он Бога није обожавао зарад награде или раја, нити услед страха од казне, односно пакла, већ из љубави и страствене посвећености обожавању и искреном робовању Створитељу.“

Бдење је завршено обредом стављања Кур’ана на главу и тражењем Божије милости и опроста и молитвом за што бржи долазак очекиваног Спаситеља (а.с.).
 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)