Амбасадор Ирана присуствовао завршном испиту курса персијског језика

Петак, 15. јун 2018. године
Његова екселенција Мола Абдоллахи, амбасадор Исламске Републике Иран у Србији, присуствовао је завршном испиту курса персијског језика на Филолошком факултету у Београду. Он се пре тога састао са деканом овог Факултета и обишао Иранску собу, и на крају се обратио студентима.

"Учење персијског језика као изборног предмета, тренутно је најпопуларнији изборнни курс на Факултету где се студенти са разних група одлучују за персијски језик као изборни предмет" - изјавила је декан Филолошког факултета, др Љиљана Марковић, додавши да српски студенти нису заинтересовани само за учење персијског језика, већ и историје и цивилизације Ирана.

Изражавајући задовољство напорима да се унапреди ниво проучавања персијског језика и завидном броју студената, Његова екселенција Хосеин Мола Абдоллахи затражио је да се ова иницијатива заједнички настави како би довела до оснивања Катедре за персијски језик.

Састанку су присуствовали и г. Хасан Резаи, надлежан за јавну дипломатију И. Р. Иран у Београду, г. Мохамад Хосеин Ансари, в.д. директора Културног центра И. Р. Иран, др Ема Петровић, управница Катедре за оријенталистику и др Саид Сафари, лектор за персијски језик на Филолошком факултету.

Важно је напоменути да тренутно око 300 студената Филолошког факултета из свих група уче персијски језик у форми изборног предмета. 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)