20. Међународни омладински фестивал визуелних уметности

Петак, 14. јун 2013. године
Током јула и августа месеца у граду Горгану у иранској покрајини Голестан биће одржан Двадесети међународни омладински фестивал визуелних уметности.

Позивамо заинтересоване да у прилогу прочитају основна правила и услове учешћа на Фестивалу, те да се за детаљније информације обрате Културном центру Ирана у Београду.

Пропозиције такмичења у оквиру
Двадесетог међународног фестивала визуелних уметности за омладину


Август 2013. године
Горган, покрајина Голестан
Иран


Центар за визуелне уметности при Министарству за културу у сарадњи са Покрајинском канцеларијом за покрајину Голестан, и са Организацијом за исламску културу и везе, организује Двадесети међународни фестивал визуелних уметности за омладину, у циљу подстицања уметничке креативности омладине и повезивања младих иранских уметника са уметницима широм света. Један од битнијих елемената фестивала биће и присуство утицајних уметника и педагога из различитих области визуелних уметности. Фестивал ће учесницима пружити изванредну прилику да представе нове садржаје, продискутују о свежим идејама, и да размене своја креативна искуства. Млади уметници имаће прилику да учествују у бројним радионицама и специјалним такмичењима у оквиру Фестивала, током којих ће специјални жири одабирати и награђивати најбоље.

Правила и пропозиције за одабир и учешће младих уметника из различитих области визуелних уметности усвојен од стране организатора Фестивала су следеће:

Секције такмичења

У оквиру Фестивала учесници се могу такмичити из следећих области:
1. Цртање
2. Сликање
3. Графички дизајн (постер)
4. Скулптура (гипс, керамика)
5. Стрип
6. Минијатура
7. Калиграфија (Nasta'liq)
8. Фотографија
9. Илустрација
Напомена: Секције Цртање и Фотографија одржаваће се на отвореном.

Одабир кандидата

Кандидатима који конкуришу за међународни део такмичења препоручује се да копије својих радова доставе Културном центру Ирана, Амбасади Ирана, или представнику Фестивала у својој матичној земљи. Радови ће даље бити прослеђени Комисији за селекцију радова, која ће одлучивати о испуњености услова за учешће на Фестивалу. Кандидати ће по испуњењу услова бити писмено обавештени од стране Културног центра или Амбасаде Ирана, и позвани да доставе три своја рада и да се лично појаве на разговору у Културном центру или Амбасади Ирана. Након разговора одабрани кандидати биће обавештени о даљој процедури.

Услови и крајњи рок за пријаву

Материјал потребан за регистрацију кандидата који испуњавају услове за учешће на Фестивалу мора се доставити Секретаријату фестивала најкасније до 16. јула 2013. године. Учесници који се на Фестивал пријаве пре или после датума предвиђеног за регистрацију неће бити примљени. Радови учесника који се пријављују групно морају стићи у Голестан најкасније до поподнева 15. јула 2013. године.

Пропозиције такмичења

1. Учесници са собом морају понети сав неопходан прибор за рад, изузев платна за сликање (90x90 цм или 100x70 цм) и гипса/глине који ће добити од организатора Фестивала.
2. Радионице из свих области трајаће три дана, након чега ће уследити оцењивање кандидата.
3. Организатори имају право да накнадно одлуче да ли ће се радионица за цртање одржавати у затвореном или отвореном простору.

Документа потребна за пријаву

1. Кандидати испуњавају старосне услове за учешће на фестивалу уколико су рођени између 1. септембра 1989. и 1. септембра 1998. године (14 до 25 година).
Напомена: Кандидати рођени два месеца пре односно после наведених датума такође могу учествовати на Фестивалу.
2. Учесници морају доставити две своје фотографије са пуним именом и презименом написаним на полеђини, фотокопију пасоша, и фотокопију сведочанства/уверења о тренутном академском статусу, најкасније до 16. јула 2013. године. Вође група морају доставити списак учесника из сваке земље, као и области из којих ће се сваки од учесника такмичити. Ови спискови се морају доставити уз пријаву за учешће.
3. Учесницима није дозвољено да на Фестивалу учествују у пратњи пријатеља или родбине.
4. Коначни списак учесника биће објављен анјкасније до 27. јула 2013. године.
5. Сваки кандидат може послати највише 5 својих радова путем електронске поште.
6. Организациони одбор Фестивала од учесника захтева да се стриктно придржавају програма током читавог Фестивала, те да се за време трајања Фестивала уздржавају од било каквих личних контаката или приватних послова ван програма Фестивала. Учесници су такође дужни да све своје активности у оквиру програма и у слободно време координишу са Организационим одбором Фестивала.
7. Сви учесници обавезни су да се понашају у складу са правилима понашања и пропозицијама фестивала, којеће им бити саопштене током трајања Фестивала.
8. Сви учесници који буду одабрани за учешће на Фестивалу у обавези су да буду присутни на месту одржавања Фестивала 23. августа 2013. године.

Датум одржавања Фестивала

Двадесети међународни фестивал визуелних уметности за омладину одржава се у периоду од 24. до 27. августа 2013. године.

Награде и признања

1. Најбољи млади уметници биће нарађени плакетама и новчаним наградама.
2. Сви учесници добиће потврду о учешћу на Фестивалу. 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)