Саопштење Организације за културу и исламске везе поводом дана Кудса

Четвртак, 24. јул 2014. године


“Слављен нека је Онај који је ноћу пренео роба Свог од Месџидул-харама до Месџидул-аксаа - оног чију смо околину благословили - да би му показали неке од знакова Наших. Уистину! Он, Он је Онај који чује, Онај који види.” (Ал-Исраа, 1)

Данас је свет ислама, на темељу ционистичко-америчког плана, сведок опасне завере наношење ударца исламском отпору и окупираној Палестини, где је почео свеобухватан и разоран рат чији је циљ окончање палестинског питања. У отвореној агресији на потлачени народ Палестине у Гази, ционистички непријатељ је у светом месецу Рамазану поново погазио све хумане критеријуме, верске вредности и међунарoдне принципе.

У даљем тексту саопштења наводи се:

Све ово дешава се наочиглед потпуне ћутње моћника са Запада и њихових савезника, ћутње пред злочинима ционистичких непријатеља који је у Гази започео разорни рат, поништио светост прве муслиманске кибле, одобрио јудаизацију Часног Кудса, побио многе недужне жене, мушкарце и децу, омогућио наставак изградње ционистичких насеља, уништио цела стамбена насеља, бомбардује недужне грађане и принуђује људе да напусте своје домове. Ово је неспојиво са најпростијим људским нормама и принципима међународне заједнице. 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)