Представљен нови ловац бомбардер "Кахер 313"

Субота, 2. фебруар 2013. године
На свечаној церемонији представљања најновијих достигнућа иранске војне индустрије, а у присуству иранског председника Махмуда Ахмадинеџада и бројних државних и војних званичника, представљен је најновији борбени авион "Кахер 313".

Председник Ахмединежад је на свечаности представљања новог авиона "Кахер 313" нагласио да се тај ловац бомбардер убраја међу најнапредније летелице у свету. Истакавши да су ирански експерти прешли све границе напретка те да не заостају за напретком изван земље, председник Ахмединеџад је додао:

"Војна моћ иранске нације није за напад и доминацију над другим земљама већ је она искључиво намењена одбрани земље од нападача".

У оквиру ове манифестације генерал Ахмед Вахиди, министар одбране Ирана, набрајајући напредне карактеристике и представљајући модерни електронски систем који се налази у авиону "Кахер 313", истакао је да се овај авион може спустити на веома малом простору уз помоћ кратке мреже, да се у њему налази напредни радарски и рачунарски систем, те да је способан и за летове на великим надморским висинама, што га сврстава међу боље борбене летелице у свету.

 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)