Новогодишња порука ајатолаха Хаменеија


Лидер Исламске револуције Ирана, ајатолах Сејјед Али Хаменеи честитао је наступање Нове иранске соларне хиџретске 1391. године свим Иранцима унутар и изван земље. Лидер Исламске револуције Ирана се током свог новогодишњег обраћања јавности осврнуо на бројна и важна дешавања на светској, регионалној и домаћој сцени, те нагласио да су та дешавања била од користи иранском народу и на путу помагања његовим циљевима.

У својој новогодишњој поруци ајатолах Али Хаменеи, лидер Исламске револуције, наводи: "Они који гаје зле намере према иранском народу, Ирану и Иранцима у западним земљама, суочени су са различитим проблемима, а народи који на регионалном плану подржавају Исламску Републику Иран наспрам тих земаља, раде за велике циљеве". Лидер Исламске револуције у наставку подсећа: "У земљама региона свргнути су диктатори, усвојени су уставни закони засновани на исламским нормама док је блокиран ционистички режим, непријатељ број један исламског и иранског уммета". Указујући на догађаје од прошле године у Ирану, ајатолах Хаменеи је нагласио да је земљи, у правом смислу те речи, протекла година била израз моћи и снаге иранске нације. Он је у наставку додао: "На политичком плану, иранска се нација на обележавању годишњице победе Исламске револуције као и на парламентарним изборима одазвала у великом броју и потврдила такве ауторитете за националну моћ у регионалној историји да такво нешто није забележено у прошлости".

Лидер Исламске револуције сматра нужним улагање економских напора и изражајно учешће иранског народа на економском плану. "Важан сегмент, када је реч о економским напорима, јесте питање националне производње. Ако народ са одлучношћу са детаљним и исправним програмом својих званичника успе решити пројекат домаће производње, без икакве сумње надвладаће све изазове и проблеме које креира непријатељ", подсетио је лидер Исламске револуције. У наставку ајатолах Хаменеи је нагласио: ''С обзиром на сва непријатељства, пропаганду, непријатељске сплетке, ирански народ је током протекле године, свим својим бићем успео показати и доказати своју спремност на различитим научним, друштвеним, политичким и економским пољима.''

На крају своје поруке лидер Исламске револуције ајатолах Хаменеи позвао је све државне званичнике, као и цео ирански народ, да уложе напоре на економском плану у смеру поспешивања домаће производње. Стога је, на крају свог обраћања, 1391. годину прогласио годином "Националне производње и подршке раду и капиталу Ирана." 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)