Позив за учешће на конкурсу "Фестивал светског буђења"


У сарадњи са Организацијом за исламску културу и везе, конкурс за награде "Фестивала светског буђења" за 2012. годину биће одржан у следеће три категорије визуелних уметности: постер, фотографија и карикатура. Слоган фестивала биће: "Буђење, стварност данашњице и наговештаји срећнијег сутра".

Теме конкурса:

1. Светска побуна за правду
2. Отпор доминацији силе
3. Борба против деспотизма
4. Исламско буђење у савременом свету
5. Вол Стрит, 1=99

Правила и прописи учешћа:

Постер:
Сваки уметник може послати до 5 оригиналних креација димензија 70 x 100 цм, које ће бити штампане и изложене на пратећој изложби Фестивала.

Фотографија:
Сваки уметник може послати до 7 оригиналних фотографија, при чему мора одабрати један од следећих начина презентације:

- Презентовање једне фотографије
- Презентовање колекције фотографија у облику фото-журнала праћеног адекватним текстом. Скрећемо пажњу да ће колекције фотографија које не буду пропраћене текстом бити одбијене.

Фотографије могу бити израђене фотохемијском методом (аналогне), дигиталне, црно-беле или у боји. Фото записи не смеју бити ретуширани или модификовани дигиталним софтвером за обраду фотографија или компјутерским програмима за израду колажа комбиновањем више фотографија. Величина фотографија такође мора бити 70 x 100 цм.

Карикатура:
Сваки уметник може послати до 5 оригиналних радова. Након селекције, радови ће бити штампани и изложени на пратећој изложби Фестивала.

Награде:

Гранд При: Златна плакета и новчана награда у износу од 10.000 €.

Награда за најбољег уметника: У свакој од три категорије, по пет најбољих радова освојиће златну плакету и новчану награду у износу од 2.500 €.

Општа правила и прописи учешћа:

Уметници могу слати своје радове у све три категорије. Да би кандидати стекли право на учешће на конкурсу, потребно је да се прво региструју попуњавањем онлине формулара, и да пошаљу своје радове, након чега ће добити потврду о регистрацији у виду кода, помоћу којег ће даље моћи да прате статус својих радова на сајту www.аwакенингаwард.цом. Поменути код такође ће омогућити кандидатима да остваре контакт са председником Фестивала, као и са организаторима дешавања током Фестивала.

Сви подаци предати током регистрације за учешће биће штампани у билтену Фестивала и у каталогу пратеће изложбе, те ће током трајања Фестивала бити доступни свим учесницима.

Скрећемо пажњу кандидатима да они сами сносе одговорност за тачност својих података, те да се побрину да у истима не буде грешака.

Одбор за селекцију радова обавестиће сваког кандидата понаособ о коначним резултатима конкурса.

Календар Фестивала:

Датум почетка предаје радова: 30. октобар 2011.
Датум завршетка предаје радова: 19. фебруар 2012.
Отварање Фестивала и пратеће изложбе: април 2012.



Контакт за додатне информације:

Културни центар И.Р. Ирана у Београду

Адреса:   Незнаног јунака 32, Београд, Србија
E-mail: info@iran.rs

nur@iran.rs

Тел: +381 11 367 25 64,
+381 11 266 82 12‎
Факс: +381 11 266 69 80‎



 
Контакт

Незнаног јунака 32
11040 Београд

Телефон: + 381 11 3672 564  
2660 386  
Факс: + 381 11 2666 980  

E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
persijski@iran.rs

Web: iran.rs
  iriran.me
iran.mk


Како да нас пронађете... 
(мапа)